image 4Ablak a világra!

Galamb József Mezõgazdasági
Szakgimnázium és Szakközépiskola
Makó(A kép forrása: http://androgeek.hu)


"Tisztelt Szülõ/Gondviselõ!

A Magyar Kormány döntése alapján, a 2017. szeptember 01-én kezdõdõ tanévtõl már több, mint 1 millió diák részesül ingyenes tankönyvellátásban. Az ingyenesség alanyi jogon jár minden általános iskolás, valamint a középiskolák elsõ évfolyamán tanuló diáknak.

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a gyermeke számára megrendelt tankönyveket az iskolába a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO), 2017. augusztus 31-ig kiszállítja.

További tankönyvigény esetén az iskolák szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2017. szeptember 25-tõl kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket. A tanév folyamán van lehetõség iskolán keresztüli további tankönyvrendelésre 2018. április 30-ig.

Amennyiben a szülõk nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetõség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Könyvtárellátó Nonprofit Kft."


A tankönyvek megrendeléséhez ki kell tölteni tankönyveinek jegyzékét.
Válassza ki az osztályt és a csoportot a baloldali listából, majd töltse le tankönyvjegyzéket.

A magasabb évfolyamokon tanuló diákok is jogosultak lehetnek ingyenes tankönyvre. Ehhez ki kell tölteni egy igénylõlapot tanulói tankönyvtámogatáshoz és egy nyilatkozatot.

"Fizetõs diákok (a középiskolák 2., 3. és 4.-ik évfolyamán ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok):

A tankönyvek kiszállítását és a szállított mennyiség iskola általi visszaigazolását követõen történik a számlázás (fizetõs diákok esetén), illetve a számla postázása. Minden esetben a kiszállított tankönyvmennyiség alapján számlázunk. Ezért azon iskolák esetén, ahová a tankönyvek kiszállítására augusztus 23-a után kerül sor, a fizetõs diákok számlája várhatóan szeptember 1-e után érkezik meg az az iskolákba. A számlák megérkezését követõen azokat a szülõk/ gondviselõk/ diákok az iskolától utólag, a tankönyvek átvételét követõen fogják megkapni.

Azon fizetõs tanulók részére, ahol a szülõ jelezte az elektronikus számla igényét, nem küldünk papír alapú számlát. A tankönyvrendelési felületen az online fizetés ténye látható a tankönyvfelelõs számára, aki ez alapján meg tud arról bizonyosodni, hogy kiegyenlítették adott diák tankönyveinek ellenértékét.

A befizetések határideje: 2017. szeptember 15.
A szülõi felületen történõ fizetés mellett lehetõség van banki átutalással is kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét a számlán található KELLO bankszámlaszámra 64400068-30107825-11100049. Kérjük, ebben az esetben az utalás "közleményében" feltétlenül szíveskedjenek megadni a kifizetendõ számla számát és a diák nevét vagy oktatási azonosítóját. Fizethetnek továbbá a postahivatalokban, míg a kijelölt 200 postán iskolakezdési utalvánnyal is kiegyenlíthetõ a számla. A postahivatalok listája elérhetõ a kello.hu/diakokesszulok menüben.

A fizetõs diákok esetén az iskolakezdés idõszakában átvett tankönyvek vonatkozásában a diáknak/szülõnek 2017. szeptember 15-ig rendeléstõl való elállási jogot biztosít a KELLO, az adott évi rendelése erejéig. Ebben az esetben a tankönyveket sértetlen állapotban, a KELLO-hoz kell visszaküldeni. Elállás esetén a posta- vagy egyéb költségek megfizetésérõl a szülõnek/gondviselõnek kell gondoskodnia. Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (üllõ) Budaörs, OLK 1000. Az így postázott tankönyveket ellenõrizzük, visszaküldésük jogosságát kivizsgáljuk. Abban az esetben, ha nem indokolt a visszáruzás a szülõ részérõl (pl.: nincs iskolaváltás, osztályismétlés, költözés stb.; a tankönyvek nem a 2017/2018-as tanévre lettek megrendelve; kifogásolható a minõségük, pl.: pecsétesek, szakadtak, stb.) a KELLO nem visszáruzza a tankönyveket.

Megértésüket, segítõ együttmûködésüket megköszönve,

Üdvözlettel:
Könyvtárellátó Nonprofit Kft."